De omgeving

Het is werkelijk ondoenlijk om u een goede indruk te geven van de omgeving. Doordat onze gîte op de grens van drie prachtige streken ligt, zouden we niet kunnen ophouden u elk hun geneugten te beschrijven. Meer "la campagne" kan niet.

Argenton sur Creuse
Zo liggen daar de Val de Creuse, Val d'Anglin en het regionale park La Brenne op u te wachten, met zijn meer dan 1000 meren en zeer speciale flora en fauna.

Wat dacht u van wandelen, fietsen, vissen, zwemmen, kanoën, mountain-biken, rots-beklimmen? Maar ook musea, kastelen en tuinen zijn dichtbij om te bezoeken. Bij Poitiers ligt het beroemde Futuroscope om te verkennen. Moeten we nog doorgaan?

Iedere streek heeft zijn specifieke kenmerken, gewoonten en overheerlijke keuken. Denkt u maar eens aan het vlees van de Limousin en de Charolais koeien. Maar ook aan de overheerlijke kazen die iedere streek voortbrengt, en zeker niet te vergeten de heerlijke streekwijnen uit de Pays d'Oc en de Loire.

Pouligny St Pierre
De directe omgeving is nog lang niet zo druk bezocht als bijvoorbeeld de meer bekende Middellandse zeekust in het zuiden, de Atlantische kuststreek in het westen of de bergen in het oosten van Frankrijk. Het landelijke karakter, de rust en de stilte voelen weldadig. Het landschap is glooiend met prachtige weggetjes, weides met schapen of koeien, bossen, meren, mooie uitzichten en prachtige middeleeuwse dorpjes die soms uit het niets verrijzen.

Gargilesse en Saint-Benoit-du-Sault bijvoorbeeld, behoren tot de "Plus Beaux Villages de France". Maar ook andere plaatsen, zoals Montmorillon, Argenton-sur-Creuse en Le Blanc zijn zeker de moeite waard. Ieder dorp heeft zijn eigen jaarlijkse feesten, vuurwerk en markten of vide greniers (rommelmarkten).
De 29e van iedere maand, is in Les Herolles (5km) de grote "foire" (markt), die honderden Fransen uit alle windstreken aantrekt, en waar je zo ongeveer alles kunt kopen: van kachel tot kaas, van dier tot deurknop, van kleding tot koekjes, van paté tot pruimenboom

Niet ver bij ons vandaan (34km) ligt het stuwmeer van Eguzon, met zijn zonnige strandjes.
Op het water kunnen vele watersporten worden beoefend, zoals surfen, zeilen, waterskiën, kanoën en zwemmen.
Dichter bij huis, op slechts 4 km, ligt een rustig langgerekt meertje met strand. Hier zijn kinderspeeltoestellen geplaatst en in het zomerseizoen kunt u er ook iets te eten of te drinken kopen.

De grote plaatsen in de omgeving zijn:
Châteauroux (60km ten noorden), grote zone de commerce (winkelgebied) en boetiekjes in de stad, Limoges (85km ten zuiden), porcelein fabrieken, warenhuis LaFayette, middeleeuws stadsdeel, Poitiers (80km ten westen), Futuroscope

Er is veel te ontdekken. Veel te zien en te beleven. Surft u maar eens op het Internet. Om u op weg te helpen hebben we een pagina met links gemaakt.

Veel plezier.